marți, 26 martie 2013

Sisteme electrice de incalzire prin pardoseala

Sistemele de incalzire prin pardoseala ofera o alternativa eficienta fata de sistemele de incalzire clasice si se pot instala sub suprafete de piatra, gresie, lemn sau chiar sub mochete.

Exista doua tipuri principale de incalzire prin pardoseala: incalzirea electrica prin pardoseala cunoscuta ca un sistem uscat, si incalzirea prin pardoseala cu apa cunoscuta ca un sistem umed.  In acest articol o sa discutam mai mult despre modul  in care functioneaza un sistem electric.

Incalzirea electrica prin pardoseala

O serie de fire electrice sunt instalate sub pardoseala, avand ca scop incalzirea unei camere, de exemplu o incapere cu podea rece sau o baie cu gresie.
Sistem de incalzire electrica prin pardoseala

Sistemul electric se alege in functie de marimea camerei si de tipul pardoselii, se pot alege cabluri flexibile care se potrivesc pentru spatii mici sau incomode, sau covorase rola pentru acoperirea spatiilor mai mari.

Incalzirea prin pardoseala este, in general asociata cu pardoselile din piatra sau gresie, dar se poate potrivi chiar si intr-o camera cu mocheta, va trebui doar sa se asigure ca stratul de baza al covorului nu este atat de dens incat sa opreasca deplasarea caldurii in sus.

Cum functioneaza?

Foile de cabluri electrice pentru incalzire sunt montate sub pardoseala, de obicei pe partea superioara a unui strat de sapa (pentru a se asigura ca suprafata este complet plata) si un strat de izolatie.

Un electrician calificat va trebui sa conecteze sistemul dvs. la sursa de alimentare cu energie electrica , si sa conecteaze un senzor la termostat. Acest lucru va permite sa controlati temperatura, si sa programati sistemul pentru pornire sau oprire.

Sistemele electrice de incalzire in pardoseala sunt compatibile cu aproape toate tipurile de parchet, dar este recomandat sa consultati un profesionist pentru a primi sfaturi utile cu privire la cel mai bun produs pentru camera si podeaua dvs.

Sistemele electrice sunt, in general, mai usor de instalat intr-o camera existenta deoarece cablurile electrice sunt foarte subtiri. Pe cand sistemele de incalzire cu apa, necesita spatiu suplimentar pentru conducte.

Costurile pentru sistemele electrice de incalzire in pardoseala

Preturile pentru sistemele de incalzire prin pardoseala difera, se calculeaza in functie de tipul de izolatie de care dispune locuinta dumneavoastra si incep de la 20 de euro pe metru patrat si pot ajunge pana la 80 de euro pe metrul patrat. Aceste preturi includ chitul complet de instalare insa nu si manopera.

Daca vreti sa instalati un sistem de incalzire prin pardoseala la parterul unei case costul pentru izolatia termica va fi mai mare. Daca doriti instalarea intr-o locuinta aflata intr-un bloc, costul izolatiei va fi mai mic.

Sistemul electric de incalzire prin pardoseala este mai ieftin de instalat decat cel pe apa, dar costurile pentru rulare sunt mai mari, si nu se recomanda folosirea lor pe suprafete foarte mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu