miercuri, 7 august 2013

Cum reduci factura la intretinere

Exista vesti bune si vesti proaste, daca sunteti unul dintre proprietarii care se pregatesc constiincios pentru cresterea anuala costurilor de incalzire pe perioada de iarna. Proiectul de lege nu va afecta foarte mult bugetul dvs din acest an, dar acesta nu va durea mult mai putin pentru ca oricum se vor scumpi concomitent si alte produse si Servicii.
economii factura intretinere
Daca vrei sa reduci costurile cu factura pentru incalzirea locuintei iti recomandam sa incepi cu lucrurile gratuite, pe care le ai deja la indemana:
Reduceti temperatura. “Ideea ipotetica este ca puteti economisi aproximativ 3% din factura de incalzire pentru fiecare grad pe care il scadeti la termostal" . Scade temperatura cu 10 de grade atunci cand te duci la munca, si din nou, atunci cand te duci la culcare - un total de 16 ore pe zi - teoretic veti economisi aproximativ 14% la factura de incalzire.
Utilizati ventilatoarele si hotele cu intelepciune. In numai o ora, un ventilator folosit in baie sau bucatarie poate raci tot aerul din casa. Opriti-le imediat ce si-au facut treaba.
Redu temperatura apei. Scaderea temperaturii apei din boiler la 115-120 de grade reduce puterea de folosire a energiei, de multe ori fara o diferenta vizibila pentru utilizator.

Pastrati sistemele de incalzire descoperite. Gurile de aerisire blocate de covoare si mobilier previn aerul incalzit sa circule eficient.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu